In 8 weken tijd, leren omgaan met de “digitale wereld” is nu mogelijk bij het Hobby Centrum-Mill.

Digitale vaardigheden zijn in onze maatschappij tegenwoordig  noodzakelijk. Het Hobby Centrum in Mill en de Bibliotheek in Mill vinden het belangrijk om mensen daarin te gaan ondersteunen. Iedere vrijdag   kun je daarom ook terecht bij het Hobby Centrum in Mill, Hoogstraat 17  om je digitale vaardigheden bij te spijkeren.

Onder persoonlijke begeleiding van Ilona de Jong – Klotz  organiseert  de Bibliotheek / Hobby Centrum-Mill , iedere vrijdag ( 9.30-11.30 uur)  de cursus onder de naam: ‘Klik & Tik’.  Een unieke samenwerking: De bibliotheek zorgt voor o.a. werkboeken en licenties, en het Hobby Centrum voor deskundige begeleiding en de computers in een computerruimte.

Wil je graag meer met de computer /laptop doen, maar weet je niet goed hoe het werkt of waar te beginnen? Dan is ‘Klik & Tik  iets voor jou!  Je krijgt het werkboek van Oefenen.nl.  Een bijzonder goed boek, waarin vragen en antwoorden bijeen komen. Je gaat onder begeleiding van Ilona op de computer oefenen. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer, zoals iedereen weet die bij het Hobby Centrum actief is.

Door dit programma leer je beter gebruik te maken van de mogelijkheden om  t.z.t.  het internet te kunnen begrijpen en te volgen. De training bestaat uit 5 modules. Het begint met de omgang van de muis en wat zijn de functies van het toetsenbord, tot wat is een sterk wachtwoord en hoe ga ik daar mee om, hoe bestel ik iets online en waar blijft mijn bestand als ik iets gedownload heb.  Het programma Klik en Tik wordt in de regio al op diverse plaatsen met groot succes  verzorgd door de Bibliotheek. In de regio Mill zal dit verzorgd worden door het Hobby Centrum, in haar computer lokaal. De doorlooptijd van een cursus is afhankelijk van je eigen snelheid. Gemiddeld zijn acht tot tien bijeenkomsten nodig om de wegwijs op de computer basis te leren. Na voltooien van de 5 onderdelen, kun je altijd nog  een keuze maken uit diverse andere modules. Denk hierbij aan een training mobiele telefoon, iPad of Android tablet.

Er is sprake van een instap systeem, bij 8 deelnemers is de groep vol. Bij een groter aantal geïnteresseerden hanteren we een wachtlijst. Kosten voor leden van Bibliotheek zijn € 25,-, voor niet-leden € 35,- Deelnemer worden van het Hobby Centrum-Mill is niet nodig en er is geen leeftijd beperking. U kunt natuurlijk hierna ook bij een andere hobby instromen.

Opgaven is mogelijk via info@hobbycentrum-mill.nl of bibliotheekmill@biblioplus.nl