In memoriam

 

Pieter van den Elzen is sinds dinsdag niet meer onder ons. Hoewel Pieter al langer aan het sukkelen was kwam zijn overlijden toch totaal onverwachts. De zaterdag voor zijn overlijden zaten Hans van Baal en ik nog met hem te praten over zijn vriendengroep, de kunstroute en carnaval. Het kwam niet in ons op dat hij zó kort voor zijn overlijden stond.

Dinsdag, amper twee dagen later, vernamen wij dat hij was overleden.

We zullen ons Pieter blijven herinneren omdat hij zo heel veel voor het Hobbycentrum betekend heeft. Zolang ik weet stond hij altijd klaar, zeker voor het Hobbycentrum Mill maar ook nog voor veel meer mensen en organisaties. Daar deed hij enorm veel voor.

Al vanaf de oprichting was Pieter een belangrijke steunpilaar. In het bestuur, op de werkvloer, in het beheer en zelfs bij de inkoop. Hij leverde ieder jaar weer zijn bijdrage en inbreng bij HobbyDoeWat en bij de opbouw en het afbreken van die prachtige kerststal bij de Millse kerk.

Pieter reed lange tijd met een vrachtwagen en het was nog als eens zo dat hij met zijn vrachtwagen bij het Hobbycentrum Mill stond om iets te laden of te lossen.

We hebben heel mooie herinneringen aan Pieter omdat hij optrad als we op het Hobbycentrum iets te vieren hadden. Zo bekend als hij was als Pietje de Grondwerker, zo bekend was hij in die creatie bij ons ook, die met zijn Zeelandse accent ons aan het lachen kreeg. Steeds wist hij op humoristische wijze onze vrijwilligers te vermaken in zijn overal bekende outfit.

Hij heeft heel veel betekend, voor ons, onze vrijwilligers en het Hobbycentrum Mill. Wij willen hem herinneren als de gemoedelijke man die steeds klaar stond voor iedereen.

Pieter was een vriendelijke, aardige en betrokken man waarbij het prettig toeven was. Hij heeft vele vrienden bij het Hobbycentrum Mill en we zullen hem missen.

Bestuur en vrijwilligers leven mee met zijn echtgenote Marietje en zijn kinderen en kleinkinderen. Moge het voor hen een troost zijn dat wij allemaal zo’n fijne herinneringen aan hem hebben. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd van afscheid nemen.

Voorzitter Ton Ermers Hobbycentrum Mill