Persbericht 11-2023

HOBBYCENTRUM- MILL-  Vrij timmeren – werken met hout, interessant voor alle leeftijden.

De hobby groep Modelbouw  geeft zich zelf een andere naam: Vrij timmeren, werken met hout. Houtbewerking  is een fascinerende hobby.  Met een beetje geduld en volharding kom je een heel eind. De meeste mensen kiezen deze hobby omdat ze geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp, je hebt veel verschillende mogelijkheden. Het maken van schaalmodellen volgens voorbeeld of werktekening, repareren en of creëren van houten voorwerpen volgens eigen ontwerp.

Mogelijkheden zijn bv. een boot op schaal bouwen of speelgoed te maken. Met een mooi stuk hout, je handen en ambachtelijk gereedschap kun je prachtige dingen maken. Het geeft veel voldoening om hout te bewerken. Je máákt iets en geeft ruimte aan je creativiteit. Het is ontspannend en tegelijkertijd uitdagend om met hout bezig te zijn. Je ervaart dat elke houtsoort weer andere eigenschappen en structuur heeft en dat er meerdere oplossingen zijn om jouw pronkstuk te realiseren. Het kost tijd en soms ook moeite, en dat is het allemaal waard want je maakt een uniek product, naar je eigen ontwerp en smaak.

Bij Hobby groep vrij timmeren – werken met hout  staat een team van deelnemers klaar om je hiermee te helpen. We werken vanuit liefde voor hout en passie voor het ambacht. En dat jij plezier beleeft aan het leren werken met hout staat voor ons voorop. Of je nu ervaring hebt of niet, iedereen kan leren houtbewerken. Wij bieden je een prettige, professioneel ingerichte omgeving en veel persoonlijke aandacht.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, actief op maandag morgen onder leiding van Teamleider Marius Willems.  Het is een ontspannende hobby. Het is niet alleen lijmen, plakken, draaien, frezen, vijlen, schuren en schilderen. Maar ook kennis vergaren en ervaringen delen met andere modelbouw liefhebbers is een van de leuke aspecten. Het belangrijkste is natuurlijk om er plezier aan te beleven.  Op het Hobby Centrum-Mill zijn diverse machines aanwezig te denken aan draaibanken, frees –boor- schuur machines, lint- cirkel –figuur zagen enz.

Interesse, meld je aan bij Ans Bardoel, maar je mag ook altijd eens een kijkje komen nemen als deze groep actief is. Graag wel aanmelden van te voren bij de leden administratie Ans Bardoel info@hobbycentrummill.nl