Vacature teamleider Hobby Boekbinden bij het Hobby Centrum-Mill.

Het Hobby Centrum-Mill  is twee jaar geleden gestart met de hobby: ambachtelijk boekbinden. Jammer genoeg moet de huidige teamleider om persoonlijke reden afhaken. We zoeken nu een nieuwe vrijwilliger (man/vrouw – jong/oud) die geïnteresseerd is om deze hobby groep te gaan begeleiden. Tijdblok: 1x per maand op donderdag middag 1,5 uur. Voor deze hobby is voldoende belangstelling, de groep telt nu 5 deelnemers met een redelijk kennis. Het Hobby Centrum beschikt over blokpersen – snijmachine-naaiblokken – papiervoorraad enz.

Wat is ambachtelijk boekbinden: Boekbinden is het samenstellen van een boek uit een aantal aparte vellen papier of ander materiaal. Het ambacht moet ontstaan zijn nog voor de boekdrukkunst, toen men geschriften niet meer op rollen maar op losse vellen papier ging bewaren. De machines hebben al lang deze handelingen overgenomen, maar het ambacht blijft gelukkig bestaan. Heb je zin om een plakboek, logboek of dagboek zelf te maken? Er zijn veel verschillende manieren om een boek te binden, waaronder nieten, lijmen of naaien. De methode die je kiest is afhankelijk van je project, de tijd die je hebt en je vaardigheden. Of je nou een nieuw boek wilt maken of je favoriete boek wilt repareren: hier leren we samen hoe je een boek kunt lijmen of naaien.

Wanneer je geïnteresseerd bent om teamleider te worden graag een reactie: voor meer informatie :  bestuur@hobbycentrummill.nl of info@hobbycentrummill.nl