Het Hobbycentrum Mill start met de hobby Origami.

Het Hobby Centrum Mill start in het voorjaar met de pop-up origami, dit is een Japanse vouwkunst met papier. Met origami wordt een beperkt aantal vouwen gebruikt, maar door de combinatie hiervan zijn complexe ontwerpen mogelijk. De kunst ontstond in China in de eerste of tweede eeuw, kort na de uitvinding van het papier. Daarvandaan is origami naar Japan overgewaaid, waar het de huidige, bekende vorm heeft gekregen.

In het algemeen beginnen origami-ontwerpen met een vierkant stuk papier, waarvan de zijdes verschillend gekleurd kunnen zijn. Het papier mag wel gevouwen worden, maar knippen of het aanbrengen van markeringen wordt doorgaans afgekeurd. In tegenstelling met wat algemeen wordt aangenomen, wordt in de Japanse origami soms ook met rechthoekig en rond papier gewerkt. In moderne ingewikkelde origami-ontwerpen wordt niet meer gewerkt met een instructie stap voor stap, maar moet het papier langs allerlei lijnen worden doorgevouwen (of voorgekreukt), en moeten de vouwen daarna op de juiste wijze naar elkaar toe worden gebracht.

In Japan is er een eeuwenoude traditie dat wanneer iemand trouwt, er 1000 kraanvogels gevouwen worden voor geluk. Dit heet een ‘senbazuru’ en bestaat uit een aantal strengen met kraanvogels van verschillende kleuren, bijvoorbeeld 10 strengen van 100 vogels. Deze traditie wordt nog altijd nageleefd.

De pop-up origami,  staat onder leiding van Mevr. Ans Peijenburg uit Son.  Er zijn 6-7 bijeenkomsten, met een beperkt aantal deelnemers. Kosten € 50,-  dit is inclusief een papier start pakket. Bij voldoende interesse, er is geen leeftijd grens, zal de hobby groep vanaf september 2024 meerdere keren per maand  bijeenkomen.

Opgave voor deze pop up bij Ans Bardoel leden adm. info@hobbycentrummill.nl